Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Τοιχογραφία στον Αγ. Δημήτριο...

  Πριν από λίγους μήνες λάβαμε ένα email από το ειδικό σχολείου Αγ. Δημητρίου (πιο συγκεκριμένα το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ), όπου μας ρωτούσαν αν μπορούσαμε να φτιάξουμε κάτι στο σχολείο τους. Η πρωτοβουλία ήταν της κας Πάολας Παρτσαλάκη, η οποία είναι ειδική παιδαγωγός (μέσα από τις τέχνες) και εικαστική ψυχοθεραπεύτρια του σχολείου και του διευθυντή κου Σπύρου Κονταράκη. 
  Η απάντησή μας ήταν άμεση και θετική, όμως λόγω άλλων δράσεων της ομάδας, που προηγούνταν, καθυστερήσαμε λίγο και τελικά το ραντεβού δόθηκε την Προηγούμενη Παρασκευή (31/5) στην είσοδο του συγκροτήματος. Είχε προηγηθεί μια πρώτη συνάντηση, φυσικά, για να δούμε τον χώρο και να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που μας καλούσαν. Η δράση ανακοινώθηκε και η ανταπόκριση ήταν πραγματικά ανέλπιστη. 
  Πολλά νέα αλλά και παλαιότερα μέλη μας ήρθαν εκείνο το πρωινό, με κέφι , ενθουσιασμό και πινέλα έτοιμα να δώσουν χρώμα σ' έναν χώρο άχαρο και άχρωμο ως τότε. Μέσα σε λίγη ώρα είχαμε όλοι συντονιστεί και είχαμε ξεκινήσει να δημιουργούμε, με μια απίστευτη ευκολία κι έναν ρυθμό που δύσκολα μπορούσε κάποιος να φανταστεί πως θα 'βρισκαν τόσοι άγνωστοι  μεταξύ τους άνθρωποι, που οι περισσότεροι έπαιρναν πρώτη φορά μέρος σε μια τέτοια τοιχογραφία. Όταν όμως υπάρχει όρεξη και κοινός σκοπός, όλα γίνονται τελικά με κάποιον μαγικό τρόπο, τόσο εύκολα!!! 
  Μαζί μας από την αρχή και μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν και άνθρωποι από το σχολείο, δάσκαλοι καλλιτεχνικών και όχι μόνο. Μέχρι και το μαγειρείο επιστρατεύτηκε για χάρη μας (το 'χαμε βλέπετε δίπλα μας... πειρασμός...χαχα) και δεν μας έλειψε ούτε λεπτό, το τσιμπολόγημα, ούτε οι δροσιστικοί χυμοί, τα γλυκά, οι καφέδες... ένας πραγματικός μπουφές! 

Θεέ μου είναι τόσοι πολλοί! Πως θα συντονιστούμε; Καλέ δεν είμαστε στο ''άλλαξέ το''!!!
  Την πρώτη ημέρα συμμετείχαν και μερικά από τα παιδιά, κάνοντάς μας τα ... μοντέλα. Φτιάξαμε τα περιγράμματά τους στους τοίχους και τα ενσωματώσαμε στην τοιχογραφία. Ο ενθουσιασμός και η χαρά στα μάτια τους, μας έδωσε ήδη από την πρώτη στιγμή την δύναμη που χρειαζόμασταν. 
  Μικροί μεγάλοι, μ' ένα πλατύ χαμόγελο βρεθήκαμε σε μια δημιουργική γιορτή που την απολαύσαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το αγκάλιασμα των ανθρώπων του σχολείου, ήταν τόσο δυνατό κι αληθινό, που μας συγκίνησε.
   Όταν συναντούμε τέτοιους ανθρώπους σε τέτοιους χώρους, νιώθουμε απίστευτη χαρά... και τη σιγουριά πως τα παιδιά μας είναι σε καλά χέρια!!! Τι καλά που υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που δίνουν την ψυχή τους, ξεχνώντας πως κάνουν μια δουλειά, υπερβαίνοντας τον εαυτό τους και τα ανθρωπίνως δυνατά, όχι κάποιες φορές, μα κάθε μέρα... κάθε στιγμή. Πάολα, Χριστίνα, Σάββα, Σουζάνα, Γιάννη, Σπύρο, σας ευχαριστούμε που είστε αληθινοί!!! Είναι κι άλλοι σίγουρα, δεν είναι εύκολο να συγκρατήσει κανείς τόσα ονόματα... κρατούμε όμως τα ζεστά μάτια και τα χαμόγελα και νομίζω κανείς δεν θα μας παραπονεθεί. 
  Το συγκρότημα αυτό είναι απίστευτα τεράστιο, η δουλειά που γίνεται εκεί μέσα είναι επίσης απίστευτη κι εμείς θα προσπαθήσουμε να ξαναβρεθούμε σ' αυτόν τον χώρο και να δώσουμε ακόμη περισσότερο χρώμα και χαρά!!!


Ας ανοίξουμε τα χρώματα και ο Θεός βοηθός!!!

Ψηλά τα χέρια... μμμ ύποπτη μου φαίνεσαι...

Αρχίζουμε!!!
Κάνε πιο κει κοπελιά...

Καλέ έχει μάτια ο χαρταετός και το παιδί είναι σαν χαλκομανία! Ζωγράφοι σου λέει!

Καλά... '' ζουλού σε δράση για τα παιδιά''... καλέ ζωντανό το βάλατε το κοτόπουλο στο καζάνι;;;

Μμμ... καλά που είχαμε και μικρούς ζωγράφους....ποιος να σκύψει εκεί κάτω!

Γνωστές φυσιογνωμίες... ή μάλλον, γνωστά μαλλιά και κοτσίδες! Σετάκι μου φαίνεται τους έχουν!

Ωχ... έπιασε βροχή... προλαβαίνω;;;

Αχ... έναν Φασούλα βρε παιδιά στην ομάδα θέλουμε... πόσο να τεντωθώ πια!!!

Όταν το' χα κάνει αυτό στο σχολείο μου... γιατί μου είχαν δώσει αποβολή; Πως αλλάζουν τα πράγματα.

Καλά που έβαλε ήλιο... γιατί δίπλα που η άλλη έβαλε βροχή πάνω από τα κεφάλια μας... γίναμε μούσκεμα...

Καλά το βάλατε εκεί το κοριτσάκι να κάνει κούνια... να δω πως θα κατέβει μετά!


Ω!!! Πανοραμική άποψη!

Και η απέναντι πλευρά...
Οι μικροί φίλοι που ήρθαν να μας βοηθήσουν ήταν, εκτός από πολύτιμοι, μια ευχάριστη έκπληξη για μας!


Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν!!! Ο καθένας έβαλε την πινελιά του κι όλοι μαζί ''ζωγραφίσαμε''!

Περισσότερα χρώματα... περισσότερα χαμόγελα για τα παιδιά!!!



6 σχόλια:

  1. Απίστευτο το "πριν" και το "μετά"!!! Πόσα ΜΠΡΑΒΟ να μοιράσω;
    Σίγουρα στο Γιάννη (και δε τον είχα δει στη μάζωξη και θα ρωτούσα "ο Γιάννης δεν ήταν;" χαρακτηριστική φιγούρα βλέπεις) και τον Ξανθό άγγελο του Τσάρλυ που πάνε σετάκι,που είναι πανταχού παρόντες και προσφέρουν.
    Οι λεζάντες πάλι θεϊκές!
    Νάστε καλά βρε παιδιά,στις γκρίζες μέρες μοιράζετε φως και ουράνια τόξα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πω...... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και χίλια ΜΠΡΑΒΟ!!!!
    Είσαστε μια καταπληκτική ομάδα προσφοράς και αγάπης!!!
    Μεταμορφώσατε και άλλη μια ψυχρή και ανούσια πραγματικότητα σε παραμύθι γεμάτο φαντασία και χρώμα.... ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΟΧΟΙ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλά Μπράβο σε όλους σας!!!
    Πόσο όμορφος κι`ευχάριστος έγινε τώρα ο χώρος!
    Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλά συγχαρητήρια για την υπέροχη ομαδική δουλειά.Λυπάμαι που είμαι στη Θεσσαλονίκη και δεν είμαι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια σε όλους, ο χώρος έγινε πανέμορφος!!!
    Να είστε καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Οι Ζωγράφοι σε Δράση" έκαναν και πάλι το θαύμα τους,,, γέμισαν τον κόσμο με χρώμα... αγάπη και ελπίδα!!!! Πολλά συγχαρητήρια σε όλους σας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή