Ποιοι είμαστεΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


 Η ομάδα μας,  ξεκίνησε την δράση της το 2010, αρχικά σαν project κι εξελίχθηκε σε εθελοντική κίνηση, όπου συμμετέχουν  επαγγελματίες και ερασιτέχνες ζωγράφοι, ή απλώς δημιουργικοί  με διάθεση προσφοράς άνθρωποι, που αγαπάνε την τέχνη και τα παιδιά.
Είναι γνωστό πως τα παιδιά μέσα από τα χρωματιστά μολύβια και τις μπογιές τους εκφράζουν όσα κρύβουν στη ψυχή τους, όσα τα ευχαριστούν και όσα τα τρομάζουν.

Οι δικές μας δράσεις ωστόσο περιστρέφονται γύρω από «μη προνομιούχα» παιδιά, που είτε διαμένουν σε ιδρύματα, στέγες ανηλίκων, υποβαθμισμένες ή παραμεθόριες περιοχές, είτε είναι παιδιά με ειδικές ανάγκες, νοσηλεύονται λόγω ασθενειών κλπ.

Στόχος μας, είναι να φέρουμε τα παιδιά σ’ επαφή με την τέχνη και μέσα απ’ αυτήν να τα ευαισθητοποιήσουμε και να τους δώσουμε χαρά!

~       Φιλοτεχνούμε πίνακες τους οποίους προσφέρουμε σε ιδρύματα, στέγες ανηλίκων κλπ.
~       Κατά την παράδοση των έργων διοργανώνουμε μικρές γιορτές με διάφορα δρώμενα όπως ζωγραφική με τα παιδιά, face painting, αφήγηση παραμυθιών, μουσική, θεατρικές παραστάσεις σε συνεργασία με άλλους εθελοντές.
~       Το ίδιο συμβαίνει κι αν μας καλέσουν σε κάποια δική τους δράση π.χ. φύτευση βιολογικού λαχανόκηπου, γιορτές κ.λπ.
~       Φιλοτεχνούμε τοιχογραφίες στους χώρους των παιδιών, όπου μπορούν να συμμετάσχουν και τα ίδια .
~       Διοργανώνουμε bazaar για την οικονομική τους ενίσχυση ή συμμετέχουμε σε bazaar που διοργανώνονται με δική τους πρωτοβουλία.
~       Απαράβατη αρχή μας είναι εμείς να μην έχουμε καμία σχέση με την οικονομική διαχείριση, γίνεται από τα ίδια τα ιδρύματα ή τους φορείς.

 Οι δράσεις μας:
~  Από την αρχή της δράσης μας μέχρι τώρα ενδεικτικά σας αναφέρουμε ορισμένες δράσεις μας που μπορείτε να δείτε και στις αναρτήσεις μας στην σελίδα μας στο facebook και στο blog.
¨     Τοιχογραφίες:
-         στη στέγη ανηλίκων Περισσού
-         στη στέγη ανηλίκων Πειραιά
-         στο ειδικό σχολείο Πεντέλης
-         στο ειδικό σχολείο Αγίου Δημητρίου
-         στο ειδικό σχολείο «ΑΡΓΩ», στον Πειραιά
-         στο ίδρυμα Χατζηκώνστα
-         στο σχολείο της οδού Αδμήτου, στην Πλατεία Αττικής, σε συνεργασία με τους Atenistas
¨     Συμμετοχή:
-          σε δημοπρασία έργων στο Σικάγο για ενίσχυση του συλλόγου «Το χαμόγελο του παιδιού»
-         σε bazaar για τα παιδιά του συλλόγου ΠΙΣΤΗ.
-         Στο παιδικό νοσοκομείο Πάτρας, δράση που διοργάνωσαν οι Patrinistas.
¨     Διοργάνωση:
-         έκθεσης στο Παναιτώλιο Ν.Ιωνίας και διάθεση των έργων σε διάφορα ιδρύματα και στέγες ανηλίκων.
-         χριστουγεννιάτικου  bazaar  για το Ζάννειο και το ίδρυμα Χατζηκώνστα που συνεχίστηκε στα πλοία της ΑΝΕΚ,  για τη διάθεση όλων των έργων.
-         Παράδοση έργων που φιλοτεχνήσαμε:
-         Στην στέγη ανηλίκων Περισσού, στην στέγη Ανηλίκων Πειραιά, στο Ζάννειο Ίδρυμα, στην «ΑΡΓΩ», στο ειδικό σχολείο στις Αχαρνές, και  
-         στη μονάδα φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων στην Αγιάσο Μυτιλήνης.

Ποιες είναι οι ανάγκες της ομάδας σε εθελοντές;

Αναζητούμε:
-         Εικαστικούς με όρεξη και διάθεση να προσφέρουν το ταλέντο τους
-         Δημιουργικούς ανθρώπους που μπορούν να συμμετέχουν με τη φαντασία τους και την εργατικότητά τους στη φιλοτέχνηση τοιχογραφιών, πινάκων, χειροποίητων κατασκευών για bazaar (όλοι κρύβουμε έναν καλλιτέχνη μέσα μας εξάλλου!)
-         Οδηγούς-εθελοντές που θα αναλαμβάνουν τη μεταφορά των εθελοντών μας στα σχολεία ή τη μεταφορά χρωμάτων, υλικών κλπ
-         Έμπειρο γραφίστα που θα αναλαμβάνει τις αφίσες για τις εκάστοτε δράσεις μας
-         Εικαστικούς, εκπαιδευτικούς κλπ για δημιουργική απασχόληση παιδιών σε ιδρύματα, νοσοκομεία κλπ (πχ παράδοση μαθήματος ζωγραφικής)
-         Μεταφραστή  για την μεταγλώτισση της σελίδας μας στο facebook και του blog.
-         Kατασκευαστή ιστοσελίδας.
-         Χορηγό για μπλουζάκια με το λογότυπο της ομάδας.
-         Χορηγό υλικών ζωγραφικής για την δράση που ανακοινώνουμε κάθε φορά,  σε συνεργασία με τους  χώρους.
-         Παιδαγωγούς για απασχόληση των παιδιών.
-          Άτομα για να προωθήσουν την εθελοντική κίνηση στο κοινό και στα  ΜΜΕ.
-         Φωτογράφο για λήψη φωτογραφιών, video κι επεξεργασία.
-          
Ποιο είναι το προφίλ των εθελοντών;

ü Ταλέντο στα εικαστικά και γενικά στις εικαστικές κατασκευές με διάθεση προσφοράς.
ü Κατά τις δράσεις μας με τα παιδιά να διαθέτει υπομονή, αγάπη και φιλική διάθεση.
ü Πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και συνέπειας.
Τι θέσεις/ αρμοδιότητες αναλαμβάνουν;

Στις τοιχογραφίες κάποιος έμπειρος με το αντικείμενο εθελοντής, αναλαμβάνει τα σχέδια και την επίβλεψη της ολοκλήρωσης του έργου. Στη συνέχεια τα σχέδια αποτυπώνονται στους τοίχους, ορίζονται τα χρώματα γεμίσματος και οι υπόλοιποι εθελοντές αναλαμβάνουν να χρωματίσουν ένα συγκεκριμένο τμήμα ή ανάλογα με την τοιχογραφία  αναλαμβάνουν να φιλοτεχνήσουν ένα μέρος της.
Στις συμμετοχές σε bazaar οι εθελοντές, εάν το επιθυμούν, φιλοτεχνούν πίνακες  ή αντικείμενα, ακόμα και κοσμήματα και τα στέλνουν ταχυδρομικά απευθείας στο ίδρυμα ή τον χώρο που έχουμε επιλέξει. Έτσι έχουν συμμετάσχει καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα, ακόμα κι απ’ το εξωτερικό.
Σε μας στέλνουν φωτογραφίες των έργων τέχνης για ανάρτηση στην σελίδα μας. Επίσης, ανάλογα, υποστηρίζουμε την οργάνωση του bazaar.

Πώς ενημερώνονται οι εθελοντές για τις δράσεις που προκύπτουν και πόσο χρόνο απασχολούνται;

Μέσω της σελίδας μας στο facebook, του blog και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) δίνουμε την πληροφορία για το θέμα και τις ημέρες διεξαγωγής της δράσης. Για παράδειγμα, αν πρόκειται για παράδοση έργων σε κάποιο ίδρυμα ή για συμμετοχή σε bazaar ο εθελοντής μπορεί να φιλοτεχνήσει όσα έργα θέλει  και να τα αποστείλει μέχρι την ημερομηνία που έχει ορισθεί. 
Αν πρόκειται για τοιχογραφίες (συνήθως διαρκούν 2-3 ημέρες, ανάλογα το βαθμό δυσκολίας), οι εθελοντές καλούνται με τον ίδιο τρόπο (facebook, blog, e-mail), να δηλώσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα τη διαθεσιμότητα και τις ώρες, που μπορούν να συμμετάσχουν. Ο καθένας συμμετέχει σε όποια δράση μπορεί, χρειάζεται όμως συνέπεια.
Ο καθένας επιλέγει τον τρόπο που θα προσφέρει.Γιατί κάποιος εθελοντής να προτιμήσει να προσφέρει το χρόνο του σε αυτή την ομάδα;

Γιατί οι «Ζωγράφοι σε δράση για τα ΠΑΙΔΙΑ» δίνουν τα πιο χρωματιστά κίνητρα!
Πιο μεγάλη χαρά από αυτήν της προσφοράς δεν υπάρχει! Πόσο μάλλον όταν συνδυάζει την ομορφιά της τέχνης με την αγάπη για τα παιδιά. Επίσης, όλοι μας υποκλινόμαστε στην αλήθεια και την αγνότητα των παιδιών. Η επαφή μαζί τους είναι το ωραιότερο «κομμάτι» της δράσης μας.
Αν λοιπόν ο εθελοντής ψάχνει καλλιτεχνικές διεξόδους και ενδιαφέρεται να ζεστάνει τις ψυχούλες μικρών παιδιών, ας μη χάνει άλλο χρόνο! Τον περιμένουμε να ζωγραφίσουμε μαζί καινούρια χαμόγελα!  Η πείρα μας έχει δείξει πως η χαρά κι η ικανοποίηση που παίρνεις, δεν συγκρίνεται στο ελάχιστο με αυτό που προσφέρεις.

Κάθε χρόνο οι ανάγκες για προσφορά στα παιδιά μεγαλώνουν κι εμείς με τον τρόπο μας προσπαθούμε ν΄ανταποκριθούμε. Σας καλούμε να δείξετε έμπρακτα την αγάπη σας για τα παιδιά.
Μέσα από την συμμετοχή σας στην ομάδα αναδεικνύονται οι αληθινές αξίες της ζωής , όπως είναι η αγάπη, η φιλία, η συντροφικότητα κ.λ.π.
Παρακαλούμε να προωθήσετε σε φίλους και γνωστούς σας την εθελοντική μας κίνηση.

Ζωγράφοι σε δράση για τα ΠΑΙΔΙΑ
                
Γίνε εθελοντής
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ,
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


 
Φόρμα συμπλήρωσης στοιχείων και εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Αντιγράψτε και συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία σε έγγραφο (πχ word) και στείλτε το μας στο zografoisedrasi@gmail.comΌνομα:
Επώνυμο:
Περιοχή κατοικίας:
Επάγγελμα-απασχόληση:
Ενδιαφέροντα:
Τηλέφωνο:
e-mail:

Γιατί προσφέρεις εθελοντικά το χρόνο σου;


Τι σε προσέλκυσε στην ομάδα μας;Σύντομο βιογραφικό, ή κάποια περιγραφή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου