Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Τα νέα από τη δημοπρασία στο Σικάγο!

   Όλα ξεκίνησαν πριν περίπου ένα χρόνο. Μέλος της ομάδας μας συζητώντας με φίλο ζωγράφο ομογενή στο Σικάγο (ο οποίος διατηρεί τη σελίδα ''Ομάδα ζωγραφικής φίλων στο facebook''), ρώτησε αν θα ήταν εφικτό να γίνει στην Αμερική μια έκθεση με έργα Ελλήνων ζωγράφων και τα χρήματα να διατεθούν σε κάποιο ίδρυμα για παιδιά στη χώρα μας. Ο συμπατριώτης μας Ξενοφώντας Κονσολάκης, θεώρησε πως η ιδέα είναι εξαιρετική και άρχισε να το οργανώνει στο μυαλό του και να το συζητάει με άλλους Έλληνες εκεί. Σιγά σιγά άρχισε να φαίνεται πως δεν θα ήταν ακατόρθωτο.



  Ο ενθουσιασμός μεγάλος και όσο το συζητούσαμε, τόσο φαινόταν και περισσότερο πραγματοποιήσιμο. Το μεγάλο και δαπανηρό εμπόδιο του κόστους μεταφοράς, λύθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας ''Κρόνος'', που ανέλαβε να μεταφέρει εντελώς δωρεάν όλα τα έργα. Η έναρξη της συλλογής έργων ανακοινώθηκε και η ομάδα μας από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα σ' αυτήν την προσπάθεια και ανέλαβε ενεργό δράση. Τα μέλη μας ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά!!! Συνολικά συγκεντρώθηκαν 139 (58 της ομάδας μας) έργα, κυρίως πίνακες ζωγραφικής και αρκετές φωτογραφίες. Στο τέλος του καλοκαιριού και αφού συγκεντρώθηκαν όλα τα έργα, ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι προς την Αμερική. Εκεί ανέλαβαν οι συμπατριώτες μας ομογενείς την υπόλοιπη οργάνωση. 





  Στις 22 Μαρτίου το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Οι πόρτες στην Κρητική Αδελφότητα Σικάγου, άνοιξαν και πλήθος κόσμου βρέθηκε εκεί για να θαυμάσει τα έργα και να προσφέρει για τα παιδιά της πατρίδας μας. Η έκθεση είχε τη μορφή δημοπρασίας κι ενώ είχε ανακοινωθεί πως θα διαρκέσει 3 ημέρες, δόθηκε παράταση μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο. Σήμερα έχουμε τα αποτελέσματα με νούμερα!!! Οι πληροφορίες δίνονται από τον κ.Κονσολάκη και την Κρητική Αδελφότητα Σικάγου. Πουλήθηκαν 105 έργα, και το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε είναι 21.000$!!! Ένα αρκετά μεγάλο ποσό, αν αναλογιστούμε τις δύσκολες οικονομικά στιγμές που περνάει ολόκληρος ο πλανήτης. 
  







  Τα χρήματα, χωρίς να αφαιρεθεί ούτε ευρώ (όλα τα έξοδα εκεί καλύφθηκαν από την αδελφότητα), θα δοθούν στο ''Χαμόγελο του Παιδιού''. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετείχαμε σ' όλο αυτό το εγχείρημα, που ανταποκρίθηκαν τόσοι άνθρωποι, που πέρα των χρημάτων, αποδείξαμε γι' άλλη μια φορά πως εμείς οι Έλληνες όταν θέλουμε μπορούμε! Άνθρωποι άγνωστοι ως τότε μεταξύ τους, ενώθηκαν για έναν κοινό σκοπό, κοπίασαν, αλλά περισσότερο εμπιστεύθηκαν! Η εμπιστοσύνη στον συνάνθρωπο, που τόσο έχει κλονιστεί στις μέρες μας, θεωρούμε πως ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία αυτής της προσπάθειας. 
  





  Ας γίνει παράδειγμα και σε άλλους, ας μη σταματήσει εδώ, ας ξαναγίνουμε άνθρωποι!!! Ένα μεγάλο μπράβο κι ένα ευχαριστώ από καρδιάς προς όλους όσους έβαλαν ένα λιθαράκι στ'όνειρό μας και το έκαναν αληθινό!

14 σχόλια:

  1. Αυτά είναι καλά νέα!
    Μπραβο αξιζει σε όλους, από τους δημιουργούς μέχρι τους αγοραστες, και ιδιαίτερα στους διοργανωτές της προσπάθειας που ανέλαβαν το πιο άχαρο και ψυχοφθορο κομμάτι. Τωρα όλοι θα νιώθουν περήφανοι και δικαιωμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω νομίζω ακόμα πως ονειρεύομαι!
    Καλή μας συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα εξαιρετικό νέο, μια αξιέπαινη κίνηση.Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης & σε ανώτερα, γιατί "οι Έλληνες όταν θέλουμε, μπορούμε"!....και οι αξίες, φαίνεται, ότι στον απλό λαό, καλά κρατούν..και πάλι συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 'Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους καλλιτέχνες, τους διοργανωτές, τους έλληνες και τους φιλλέληνες που συμμετείχαν σ'αυτήν την εκδήλωση!! Πάντα τέτοια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλά Μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν!...και σ`όλους όσους βοήθησαν για να γίνει αυτή η έκθεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενα μεγαλο μπραβο σε όλους όσους βοήθησαν σε αυτήν την προσπαθεια....αυτο δείχνει την ψυχή του Ελληνα και ποσο μεγαλουργουν όταν υπάρχει αγαπη για προσφορα... καλη συνέχεια... πάντα τέτοια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μπραβο σας!!καλη συνεχεια σε αυτο το εργο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολλά ΜΠΡΑΒΟ στην υπέροχη προσπάθεια, αλλά και πολλά ΜΠΡΑΒΟ στους Ελληνες της διασποράς που δεν ξεχνούν τον τόπο τους και βοηθούν με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγχαρητήρια!!!! Και χίλια ΜΠΡΑΒΟ σε όλους εσάς και τους ομογενείς στο Σικάγο γι' αυτή την εκδήλωση!!! Το ποσόν που συγκεντρώθηκε είναι σημαντικότατο και θα φανεί πάρα πολύ χρήσιμο στο Χαμόγελο του Παιδιού που κάνουν κι' εκεί εξαιρετική δουλειά!!!! Είσαστε όλοι υπέροχοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. συγχαρητήρια πραγματικά σε όλους!!!!Εύχομαι να πουληθούν όλα και το χαμόγελο του παιδιού,να χαμογελάσει πιο πολύ-))))

    πολλά φιλιά και
    ☾☆★¸¸.•*¨*••.¸¸☾☆★¸¸.•*¨*••.¸¸☾☆¸.•*¨*★☆☾
    (¯`´♥(¯`´♥.¸________ღ☆ღ_________ ¸.♥´´¯)♥´´¯)
    ☆ ▓▒░ ☆ ♥ ΚΑΛΗ ♥ ~ ♥ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ♥ ☆ ░▒▓ ☆
    (_¸.♥(_¸.♥´´ ¯¯¯¯¯¯¯¯ღ☆ღ¯¯¯¯¯¯¯¯¯ `´♥.¸_)♥.¸_)
    ☾☆★¸¸.•*¨*••.¸¸☾☆★¸¸.•*¨*••.¸¸☾☆¸.•*¨*★☆☾

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο παιδιά λυπάμε που μπόρεσα να φέρω κοντά σας τον Μικρό μου Τέο
    αλλά μόλις λύσουμε κάποια τεχνικά προβλήματα και βαρεθεί την ξιφασκία θα επελάσουμε με τα πινέλα μας και τις ανάγλυφες ζωγραφικές μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή