Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Το χρονικό ενός bazaar!

  Το bazaar μας ολοκληρώθηκε!!! Ήταν μια ιδέα, έγινε ένας σκοπός, εξελίχθηκε σ' ένα ''θρίλερ'' και στο τέλος έγινε μια πραγματικότητα! 
  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Από την άνοιξη είχαμε την ιδέα να κάνουμε ένα φιλανθρωπικό bazaar για να ενισχύσουμε το Ζάννειο Ίδρυμα. Ένα ίδρυμα που το είχαμε επισκεφθεί, ξέραμε τους ανθρώπους του και είχαμε γνωρίσει και αρκετά από τα παιδιά που φιλοξενεί. Όλα φαίνονταν εξαιρετικά έως τις αρχές του φθινοπώρου όπου έπρεπε να παρθούν αποφάσεις. Να βρεθεί ο χώρος αρχικά, να οριστούν ημερομηνίες κλπ. Ωστόσο το κάλεσμα είχε γίνει και ήδη λαμβάναμε τις πρώτες συμμετοχές. Το Ζάννειο όμως περνούσε δύσκολες ώρες. Με πολλά οικονομικά προβλήματα, κινδύνεψε φέτος να μη λειτουργήσει. 
  Αποτέλεσμα όλων αυτών των προβλημάτων ήταν να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην εξεύρεση του χώρου και στην όλη οργάνωση. Να σημειώσουμε εδώ πως ενώ υπήρχαν πολλές επαφές με αίθουσες εκθέσεων, από παντού ζητήθηκαν χρήματα. Κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο να συμβεί. Δεν υπήρχε περίπτωση να δοθεί ούτε ένα ευρώ σε οτιδήποτε πέρα των αναγκών των παιδιών.  
  Η λύση ήρθε έστω και καθυστερημένα και η αγωνία μας πήρε τέλος. Το ίδρυμα Χατζηκώνστα, το οποίο χρηματοδοτεί και το Ζάννειο όσο εκείνο αντιμετωπίζει πρόβλημα, ανέλαβε να συνεργαστεί μαζί μας και να οργανώσει όσα χρειάζονταν για την πραγματοποίηση του σκοπού μας. Βρέθηκε ο χώρος, χάρη στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) του Δ. Αθηναίων και μπήκαμε σε τελική ευθεία με στόχο την 18η Δεκεμβρίου. 
  Η αίθουσα μας δόθηκε το μεσημέρι της προηγούμενης και όπως καταλαβαίνετε ο χρόνος ήταν περιορισμένος. Οι άνθρωποι του ιδρύματος κατέφθασαν φορτωμένοι ατελείωτες κούτες, εργαλεία κι ό,τι άλλο τους είχαμε ζητήσει και η δουλειά ξεκίνησε. 


  Ταυτόχρονα έπρεπε να μπουν στηρίγματα για να κρεμαστούν οι πίνακες... που ξεπέρασαν τους 100!!! Όσο για τα υπόλοιπα αντικείμενα δεν υπήρξε τρόπος καταμέτρησης... ήταν απλά άπειρα! Η ομάδα παρούσα ανέλαβε από μαστόρεμα έως ''στήσιμο'' βιτρίνας... Δεν είναι και το πιο εύκολο όταν δεν γνωρίζεις τι άλλο θα βγει από τις κούτες. 




  Στην συνέχεια ξεκίνησε το δυσκολότερο όλων... η τιμολόγηση! Η γενική οδηγία ήταν όσο γίνεται χαμηλότερες τιμές για τους γνωστούς λόγους (κρίση...κρίση...κρίση...). Η αλήθεια είναι πως σ' ένα bazaar δεν μπορείς να έχεις ιδιαίτερα υψηλές τιμές... Κάναμε λοιπόν αυτό που θεωρήσαμε σωστό και πιστεύω να πως ήμασταν δίκαιοι.


  Αφού στήθηκαν και στολίστηκαν όλα, η ομάδα αποχώρησε να ανακτήσει δυνάμεις για την επομένη των εγκαινίων. 












 






















18/12 - Εγκαίνια:
  Βροχή απίστευτη!!! Όλη μέρα άνοιξαν οι ουρανοί... την ώρα των εγκαινίων, όμως, έκανε ένα μικρό διάλειμμα για να μας αποζημιώσει. Το Κέντρο Τεχνών γέμισε κόσμο και οι άνθρωποι του ιδρύματος ενθουσιάστηκαν. 






  Τόσο καιρό δεν είχαν εικόνα, καθώς έβλεπαν μόνο κλειστές κούτες. Τώρα όμως όλα ήταν μπροστά τους πολύχρωμα και φανταχτερά! Η μέρα πήγε πολύ καλά καθώς και οι επόμενες, εκτός την ημέρα της γενικής απεργίας που λόγω της απουσίας Μετρό, ο κόσμος δεν μπόρεσε να έρθει. Εμείς όμως δεν λείψαμε στιγμή. Όπως και ο κος Κώστας ο ταμίας μας  από το ίδρυμα, ο οποίος ήταν όλες τις ημέρες κι όλες τις ώρες χαμογελαστός και αδιαμαρτύρητος στο πόστο του. Ευχαριστούμε πολύ!



  Παρ' όλη την κρίση, τα πολλά bazaar των ημερών, τον κακό καιρό και τις απεργίες, τα καταφέραμε και είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα.
  Δεν σταματάμε όμως εδώ. Όσα πράγματα δεν πουλήθηκαν (πίνακες και αντικείμενα), θα διατίθενται για τον ίδιο σκοπό στα πλοία της ΑΝΕΚ. Περισσότερες λεπτομέρειες γι' αυτό θα πούμε τις επόμενες ημέρες. 
  Να ευχαριστήσουμε τον κο Λεωνίδα Δραγουμάνο καθώς και όλους τους ανθρώπους του ιδρύματος Χατζηκώνστα για τη βοήθειά τους και την καλή συνεργασία. Να ευχαριστήσουμε επίσης τον ΟΠΑΝΔΑ και το προσωπικό του χώρου. Και τέλος να ευχαριστήσουμε περισσότερο όλους εσάς που απλόχερα προσφέρατε τις δημιουργίες σας, όσους βοηθήσατε και πρακτικά (ως μέλη της ομάδας μας), αλλά κι όσους επισκέφθηκαν το bazaar κάνοντας τις αγορές τους. Κάποιοι ανήκουν και στις τρεις αυτές κατηγορίες και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.
  Ένας στόχος ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η ομάδας μας, αφού ξεκουραστεί, θα συνεχίσει με νέες δράσεις. Ευχόμαστε σε όλους καλές, χαρούμενες γιορτές, υγεία, ως το πολυτιμότερο όλων, καλή τύχη και δύναμη για το 2013.
   Μπορούμε πολλά περισσότερα απ' όσα νομίζουμε!!!

19 σχόλια:

  1. Μπράβο σας για όλη τη διοργάνωση!!! Ο χώρος φαίνεται να ήταν ευρύχωρος και φωτεινός και εκθέσατε όλα τα πράγματα τοποθετώντας τα άψογα!!!! Το αποτέλεσμα σας ικανοποίησε και έπεται και συνέχεια με τα πλοία της ΑΝΕΚ!!! Καλή κουράγιο και καλή συνέχεια σε ότι λαμπρό έχετε σκοπό να πράξετε στο μέλλον!!!
    Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο σε ολους σας!ευχομαι και του χρονουυυ με λιγοτερα εμποδια και μεγαλυτερη συμμετοχη!καλες γιορτες !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο σε όλους σας!
    Καθολου εύκολο δεν ήταν αυτό που κάνατε, συνεχίστε όμως, το εργο σας είναι σπουδαίο!
    Καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σίγουρα είναι δύσκολο το στήσιμο ενός παζαριού και το πιο δύσκολο μέρος είναι η κοστολόγηση των εκθεμάτων.
    Παρά τις όποιες αντιξοότητες τα καταφέρατε περίφημα.
    Και του χρόνου να είσαστε καλά.
    Σε όλη την ....ομάδα, εύχομαι καλές γιορτές με υγεία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο πολύ καλή προσπάθεια την είδα από κοντά.
    Καλές γιορτές και καλή συνέχεια στην προσπάθεια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήταν όλα πολύ όμορφα... μπράβο στην προσπάθεια, και του χρόνου εύχομαι από καρδιάς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να έρθω... Χάρηκα που πήγαν όλα καλά... Να είστε πάντα καλά και να προσφέρετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια για την όλη προσπάθειά σας.Καλή δύναμη και καλή συνέχεια.Σας εύχομαι ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητήρια! Πολλά μπράβο σε όλη την ομάδα για την υπέροχη προσπάθεια! Πάντα τέτοια και του χρόνου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγχαρητήρια Πολλά για τη διοργάνωση. Τα πράγματα ήταν υπέροχα και το στήσιμο πολύ προσεγμένο ! Καλή Δύναμη και Καλή Συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. υπέροχααααααααααααα-))))σας συγχαίρω!!!!!

    ¯`’•.¸¸¸¤°»★ σου
    ____(¯`’•.¸¸¸¤°»★ εύχομαι
    ________(¯`’•.¸¸¸¤°»★ καλά
    ____________(¯`’•.¸¸¸¤°»★ Χριστούγεννα
    ________________(¯`’•.¸¸¸¤°»★ και καλή
    ____________________(¯`’•.¸¸¸¤°» ★
    ________________(¯`’•.¸¸¤°»★ νέα χρονιά"2013"
    ____________(¯`’•.¸¸¸¤°»★ Ζωγράφοι σε δράση για τα παιδιά-)
    ________(¯`’•.¸¸¸¤°»★ με δημιουργίες
    ____(¯`’•.¸¸¸¤°»★ αγάπη
    (¯`’•.¸¸¸¤°»★ υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥς ΣΑς....
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ..ΥΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρονια πολλά και ένα μεγαλο μπραβο σε όλους σας!!
    Οταν η κινητηριος δυναμη ειναι η αγαπη για το συνανθρωπο ολα τα εμπόδια ξεπερνιωνται!Και εις άλλα με υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ˛.°★。˛ °.★** **★* *˛.
    ……………….*。*./ \ .˛* .˛.*.★* *★ 。*…………………….
    …………..*˛°*/.♫.♫\*˛.* ˛_Π_____. * ˛*…………..
    …………. ˛°./• ‘♫ ‘ •\.˛*./______/~\*. ˛*.。…..
    ……….. *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬ ……..
    ¯˜”*°••°*”˜¯`´¯˜”*°••°*”˜¯ `¬´¯˜”*°´¯˜”*
    Καλά Χριστούγεννα ζωγράφοι μου!!!Με δημιουργικότητα και υγεία!!!
    Φιλάκια πολλά και του χρόνου με υγεία!!!Να στε καλά όλοι σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σας στέλνω τις ευχές μου το 2013 να ναι ένας χρόνος γεμάτος όμορφες εκδηλώσεις προσφοράς και αγάπης !!
    Ένας χρόνος με πολλές δημιουργίες που θα ομορφύνουν ιδρύματα και νομοκομεία!!
    Ένας χρόνος που θα γεννηθούν άπειρες ελπίδες και όνειρα και θα φανούν παιδικά χαμόγελα !!
    Yγεία, Αγάπη,Χαρά και Ευημερία για όλα τα παιδιά και όλον τον κόσμο !!!!!
    Καλή Χρονιά από Σάμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγχαρητήρια για την όλη διοργάνωση!!!Καλή χρονιά σας εύχομαι, δημιουργική, και προσφοράς για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη!!!φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χρόνια πολλά!!καλή χρονιά!!και του χρόνου με υγεία!!χαίρομαι που έστειλα κι εγώ κάτι για αυτό το σκοπό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συγχαρητήρια σε όλους!!!!! Σας στέλνω τις καλύτερες ευχές μου για τη νέα χρονιά!!!! Καλή συνέχεια, βοηθώντας όσα παιδιά μας χρειάζονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπράβο σας...συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν !!!! Μετά απο τόση δυσκολία να βρείτε κάποιον που να προσφέρει τον χώρο του αφιλοκερδώς...το αφήνω ασχολίαστο αυτό καλύτερα γιατί θα εκνευριστώ....τουλαχιστον, στο τέλος βρήκατε έναν πολύ όμορφο και αξιοπρεπή χώρο να εκτεθούν όλα τα υπέροχα εργα τέχνης και όλα τα χειροποίητα...πάρα πολύ όμορφα τα στήσατε όλα...και έτσι λευκός όπως είναι ο χώρος όλα τα εργα αναδυκνείονται τέλεια !!!!
    Μπράβο και χαίρομαι που ήρθε κόσμος και έτσι θα ενισχυθεί το Ζάνειο ίδρυμα !!!!
    Καί του χρόνουυυ...με υγεία !!! Καλή συνέχεια σε όλα τα εγχειρήματά σας και εμείς μαζί σας !!! Φιλιά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή