Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ


   Η  εθελοντική μας ομάδα συνεχίζοντας την δράση της  για τα παιδιά με τον δικό της τρόπο, αποφάσισε να πάρει μέρος στην διοργάνωση έκθεσης ζωγραφικών έργων και δημοπράτησης αυτών, στο Σικάγο της Αμερικής.
   Μέσα από τη σελίδα ''Ομάδα ζωγραφικής φίλων facebook'', προέκυψε μια εκπληκτική ιδέα στην οποία θα θέλαμε να είμαστε συνοδοιπόροι.  Εμπνευστής της ιδέας ο Ξενοφών Κανσολάκης, ο οποίος  μιλώντας μέσα από την σελίδα του  με Έλληνες  ζωγράφους, σκέφτηκε πως  θα ήταν εφικτό να  πραγματοποιηθεί  μια έκθεση στο Σικάγο με έργα Ελλήνων ζωγράφων  και θέματα που να παραπέμπουν στην Ελλάδα  και με την δημοπράτηση τους τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να δοθούν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε ιδρύματα για παιδιά . 
  Αυτό πολύ γρήγορα από απλή ιδέα έγινε στόχος και μέσα σε λίγες ημέρες δείχνει να μπορεί να γίνει και πραγματικότητα. Έγιναν οι σχετικές επαφές και το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο. Ένα εμπόδιο που στην αρχή φαινόταν αρκετά δύσκολο, αυτό του κόστους μεταφοράς, δείχνει να ξεπεράστηκε, καθώς η εταιρεία ''Kronos International Shippers'' θα αναλάβει να την πραγματοποίηση  της μεταφοράς, εντελώς δωρεάν, αρκεί τα έργα να συγκεντρωθούν στην Αθήνα.  Η δημοπρασία θα στηριχτεί από την ''Κρητική Αδελφότητα Σικάγου και Περιχώρων'' αλλά και άλλες Ελληνικές οργανώσεις στο Σικάγο.


Έργο Καίτης Παρτάλη
Το θέμα είναι : «Ελληνική Γη και Θάλασσα»
 
  ΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ  ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  θα στηρίξουν την  προσπάθεια αυτή,  γι΄αυτό  καλούμε  όλους τους  ζωγράφους φίλους μας να ανταποκριθούν σ'αυτήν την σπουδαία πρωτοβουλία , στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό  τα Ελληνικά ιδρύματα που κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο ως θύματα κι αυτά της κρίσης,  μόνο που εδώ θα μείνουν έξω και παιδιά...εκτός από εργαζόμενους... 


Έργο Μαρίας Βιλλιώτη

  Τα έργα θα πρέπει να συγκεντρωθούν μέσα στον Ιούλιο, κι επειδή δεν θέλουμε να χαθεί πολύτιμος χρόνος, αν θέλετε να συμμετέχετε,  μπορείτε να προσφέρετε  κάποιο έργο σχετικό με το θέμα  που  έχετε έτοιμο ή να  δημιουργήσετε  ένα όμορφο ελληνικό θέμα, που θα μιλήσει στις καρδιές των συμπατριωτών μας που ζουν στην Αμερική.  Η αποστολή των έργων στην Αθήνα θα γίνει μετά  τα μέσα Ιουνίου. Θα  ενημερωθείτε σχετικά με την διεύθυνση και τις ακριβείς ημερομηνίες. Από τώρα όμως μπορείτε να στέλνετε email με τα έργα σας , πρώτα στα email της ομάδας.
  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ . Όσοι φίλοι δεν έχουν facebook ας επικοινωνήσουν με την ομάδα για να τους στείλουμε με email τις λεπτομέρειες.

Έργο Βάσιας Παπαδοπούλου
  Από εχθές, που έγινε η ανακοίνωση στη σελίδα μας στο facebook, μέχρι σήμερα έφθασαν ήδη τα τρία πρώτα έργα για την δημοπρασία. Είναι αυτά που είδατε παραπάνω! 

  Περιμένουμε και τα δικά σας...χρόνος υπάρχει!

9 σχόλια:

  1. Στηρίζω και υποστηρίζω την πολύ ωραία ιδέα !!!!
    Προς το παρόν στέλνω σίγουρα έναν μικρό πίνακα και βλέπουμε ....
    Στείλε μου λεπτομέρειες , ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική ιδέα!!!
    Είμαι μέσα, θα επικοινωνήσω για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες...
    Καλή επιτυχία σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφη ενέργεια!
    Θέλω να την υποστηρίξω και εγώ!
    Αν μπορείτε στείλτε μου λεπτομέρειες στο email μου.
    Χαιρετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σας και από μένα.Και Χρόνια Πολλά.Στείλτε μου μαιλ σας παρακαλω(δεν έχω facebook)στο oldcustle@yahoo.gr
    Θα τα διαβάσω και θα σας ενημερώσω..φιλιά πολλά,και καλή αναταπόκριση από τον κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια για την οργάνωση .......εύχομαι καλή επιτυχία!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή